Heltstegt kylling med citron og ovnstegte grønsager

Selv om børn ikke altid er vilde med de ovnstegte grønsager, så giver de smag til kødet, og så kommer de i øvrigt selv til at smage helt forrygende af skysovsen fra kyllingen
Af
af Redaktion

(4 pers.)

1 usprøjtet citron skåret i både
1 hel, stor kylling
3 spsk. olivenolie
2 løg i kvarte
2 gulerødder i tykke skiver
500 g vaskede, små, kartofler i halve
250 g cherrytomater
4 timiankviste
1 spsk. fennikelfrø
Salt og peber

Tilbehør
Yoghurt krydderurtedressing
og grøn salat

Kom 4 både citron ind i kyllingen, der gnides med olie, salt og peber og stilles i ovnen ved 250° i 15 min., til overfladen er gylden. Så skrues ned til 170°, og resten lægges rundt om kyllingen, der dryppes med lidt mere olie, og det steger i ca. 1-1½ time, til et tjek ved benet viser, at den er helt gennemstegt og mør. Server med yoghurt krydderurtedressing og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...


Kyllingelår


Piraternes kyllinge-
salat


Kylling med klistrede
gulerødder










Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.