Opskrifter

Hverdagsmad: Kartofler og rødbeder i fløde med ovnbagt torsk

Lørdag, 17. december 2016af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Hverdagsmad skal helst være nemt og hurtigt, men samtidig lækkert og sundt.Og det er denne opskrift! Kartoflerne og rødbederne passer sig selv i ovnen og torsken tager kun 15 minutter at lave.
(4 pers.)

Hverdagsmad: Det skal du bruge til kartofler og rødbeder i fløde med ovnbagt torsk:

800 g jævne kartofler 300 g rødbeder 2½ dl piskefløde Salt Friskkværnet peber 8 stilke timian 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 600 g torskefilet uden skind og ben Prøv også: Hverdagsmad: Stegt ørred med savojkål og peberrodssauce

Sådan laver du retten

Skræl kartofler og rødbeder. Skær dem i tynde skiver og læg dem mellem hinanden i et ovnfast fad. Rør fløden med 1 tsk. salt, peber, timianblade og presset hvidløg. Hæld blandingen over kartofler og rødbeder. Stil fadet i en 180° varm ovn og bag det i 40-50 min., til kartofler og rødbeder er møre, når man prikker i dem med en lille, spids kniv. Smør et ovnfast fad med olie. Læg fisken i fadet og krydr med salt og peber. Bag torsken i ca. 15 min. ved 180°. Servér torsken med kartofler og rødbeder i fløde. Prøv også: Hurtig karrykylling