Saftige kalkunkødboller med couscous og tahindressing
På begge sider af Middelhavet er køkkenerne fulde af velsmag gennem varme krydderier og en balance mellem surt, salt og sødt.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

35 min
4 personer
Kalkunkødboller
500 g hakket kalkunkød
2 skalotteløg
1½ tsk. chilisauce
1 æg
30 g rasp
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
Couscoussalat
200 g couscous
1 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld frisk dild
Salt
½ granatæble
25 g usaltede pistacienødder uden skal
Tahindressing
1½ dl yoghurt naturel 1½ %
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
Salt
Fremgangsmåde
- Kalkunkødboller Rør det hakkede kalkunkød sammen med skyllede og finthakkede skalotteløg, chilisauce, æg og rasp.
- Krydr godt med salt og peber.
- Form farsen til 25 små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
- Couscoussalat Tilbered couscoussen efter anvisningen på emballagen.
- Rør couscoussen løs med en gaffel.
- Tilsæt olie, fintrevet citronskal, finthakket persille, dild og salt. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud.
- Kassér de hvide hinder.
- Hak pistacienødderne groft.
- Læg begge dele over salaten.
- Tahindressing Rør yoghurt, tahin, citronsaft og honning sammen, og smag til med salt.

Hovedretter
Svenske kødboller

Hovedretter