Saftige kalkunkødboller med couscous og tahindressing
På begge sider af Middelhavet er køkkenerne fulde af velsmag gennem varme krydderier og en balance mellem surt, salt og sødt.
Af
Af: Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Saftige kalkunkødboller med couscous og tahindressing
Foto: Columbus Leth
Annonce
35 min
4 personer
Kalkunkødboller
500 g hakket kalkunkød
2 skalotteløg
1½ tsk. chilisauce
1 æg
30 g rasp
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
Couscoussalat
200 g couscous
1 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld frisk dild
Salt
½ granatæble
25 g usaltede pistacienødder uden skal
Tahindressing
1½ dl yoghurt naturel 1½ %
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
Salt
Fremgangsmåde
- Kalkunkødboller Rør det hakkede kalkunkød sammen med skyllede og finthakkede skalotteløg, chilisauce, æg og rasp.
- Krydr godt med salt og peber.
- Form farsen til 25 små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
- Couscoussalat Tilbered couscoussen efter anvisningen på emballagen.
- Rør couscoussen løs med en gaffel.
- Tilsæt olie, fintrevet citronskal, finthakket persille, dild og salt. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud.
- Kassér de hvide hinder.
- Hak pistacienødderne groft.
- Læg begge dele over salaten.
- Tahindressing Rør yoghurt, tahin, citronsaft og honning sammen, og smag til med salt.

Hovedretter
Svenske kødboller

Hovedretter
Grøntsagssuppe med kartofler, bacon og kødboller
Annonce








