Kalveculotte med forårssalat
(12 pers.)
1 okse- el. kalveculotte på ca. 1¾ kg el. 2 mindre
3 tsk. salt
Fjern senen på undersiden af culotten, så krymper den mindre under stegningen. Gnid kødet med salt og læg det i køleskab 10-12 timer. Dup det tørt og brun det på pande ved god varme med fedtkanten nedad først. Læg stegen i en bradepande og sæt den i ovnen ved 100° til et stegetermometer i kødets midte viser 60-62°, ca. 1¼ time afhængig af kødets tykkelse. Stegen behøver ikke at hvile, når den er taget ud af ovnen.
Grøn forårssalat
(12 pers.)
500 g grønne bønner
300 g broccolibuketter
200 g optøede fine ærter
150 g slikærter
2 bakker karse
1 dl hakket persille
50-75 grofthakkede pistaciekerner
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Kog bønner og broccolibuketter 3 min. i letsaltet vand og hæld grønsagerne til afkøling i en sigte. Bland grønsagerne med ærterne, klippet karse, persille, nødder, olivenolie og salt.
Pebercreme
(12 pers.)
TIP
Madagascarpeber kan knuses mellem to skeer eller hakkes med en kniv.
½ l yoghurt 10% el. halv yoghurt og halv mayonnaise
3 spsk. olivenolie
1 stor finthakket rød peber
1-2 spsk. knust madagascarpeber
2 fed knust hvidløg
Honning
Citronsaft
Salt, peber
Hakket persille
Snittet basilikum
Rør ingredienserne sammen og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt
persille og basilikum.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lakseterrin med hummer
Avocadosalat med stenbiderrogn og rejer
Svampedip med grønsager
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)