Kalvehaleragout
(4 pers.)
20 min. + 1½ time i gryden
1,5 kg kalvehaler
75 g mel
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. smør
2 løg i kvarter
3 laurbærblade
5 dl bouillon
250 g gulerødder
750 g kartofler
2 bøftomater
2 spsk. majsstivelse
½ dl madeira
Salt og peber
1 bdt. persille
Vend kalvehalerne i mel, blandet med salt og peber og brun dem i smørret. Tilsæt løg, laurbærblade og bouillon og lad det småkoge i 60 min. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i 1,5 cm store stykker. Kom gulerødder, kartofler og tomater i både ned til kalvehalerne og lad det koge i yderligere 30 min. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med madeira, salt og peber. Server ragouten drysset med hakket persille og et stykke godt brød.
Madopskrift: Kristina Miechels
Kalv på bordet?
Kalvehaler i hvidvin
Kalvesnitsler med østershatte