Kartoffelsalat med rosenkål og stegt andebryst

Nyd denne lækre opskrift på velsmagende and med kartoffelsalat næste gang, du holder grillaften. Anden kan dog også, som i opskriften her, steges på en pande.
Af
Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft. 
Kartoffelsalat med rosenkål og stegt andebryst
50 min
4 personer
Kartoffelsalat med and
250 g rosenkål
1 porre
3½ spsk. olivenolie
2 spsk. sojasauce
2 cm frisk ingefær
1 tsk. sukker
1 limefrugt
2 andebrystfileter
500 g kogte, kolde kartofler
2 æbler
50 g valnøddekerner
1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Kassér kålens yderste blade og den hårde stok i midten.
  2. Pil bladene fra hinanden, og bland dem med fintsnittet porre.
  3. Rør olie, sojasauce, revet ingefær, sukker og limesaft sammen til en dressing.
  4. Hæld den over rosenkål og porre, og lad det trække køligt i 15 minutter.
  5. Snit andebrystets skind uden at skære helt igennem.
  6. Krydr med salt og peber, og læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad.
  7. Brun kødet ved middel varme i det fedt, der løber fra. Steg det i 20 minutter på skind-siden, og derefter 4-5 minutter på den anden side.
  8. Lad andebrystet hvile 10 minutter, og skær det i skiver.
  9. Skær kartofler i mundrette bidder.
  10. Vend dem med rosenkål, porre og æbler i tern.
  11. Servér med hakkede nødder og persille.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.