Klassisk forloren hare

Forloren hare er en ældre dansk opskrift, som ikke destro mindre er fantastisk. Retten er uden tvivl noget alle kan lide både små som ældre.
Af
af Kristina Miechels
forloren hare
1 t og 13 min
4 personer

Ingredienser til forloren hare

(4 pers. 20 min. + 50 min. i ovn)

300 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
1 revet løg
3 spsk. rasp
1 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
4 knuste enebær
1 tsk. merian
1 knsp. peber
125 g baconskiver
1 dl fløde 9%
2 spsk. mel
1 spsk. smør
2 dl oksebouillon
2 spsk. ribsgele
1 spsk. blåskimmelost - giver ekstra dybde/umami til sovsen.

Fremgangsmåde til forloren hare

Bland kødet og rør det med løg, rasp, æg, mælk og krydderier til en jævn fars.

Læg farsen i ovnfast fad, den formes som et brød med bacon over.

Brun haren i ovnen ved 200° i 15 min. Rør fløde, smør og mel sammen og bring det i kog under omrøring.

Rør bouillon i lidt efter lidt og smag til med salt, peber, ribsgele og blåskimmelost.

Hæld sovsen over haren og lad den stege videre ved 175° i 35 min. Server med ribs og kartofler.

Opskrift på forloren hare: Kristina Miechels

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.