Klassisk forloren hare

Forloren hare er en ældre dansk opskrift, som ikke destro mindre er fantastisk. Retten er uden tvivl noget alle kan lide både små som ældre.
Af
Af: af Kristina Miechels
forloren hare
Foto: Birger Storm
Annonce
1 t og 13 min
4 personer

Ingredienser til forloren hare

(4 pers. 20 min. + 50 min. i ovn)

300 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
1 revet løg
3 spsk. rasp
1 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
4 knuste enebær
1 tsk. merian
1 knsp. peber
125 g baconskiver
1 dl fløde 9%
2 spsk. mel
1 spsk. smør
2 dl oksebouillon
2 spsk. ribsgele
1 spsk. blåskimmelost - giver ekstra dybde/umami til sovsen.

Fremgangsmåde til forloren hare

Bland kødet og rør det med løg, rasp, æg, mælk og krydderier til en jævn fars.

Læg farsen i ovnfast fad, den formes som et brød med bacon over.

Brun haren i ovnen ved 200° i 15 min. Rør fløde, smør og mel sammen og bring det i kog under omrøring.

Rør bouillon i lidt efter lidt og smag til med salt, peber, ribsgele og blåskimmelost.

Hæld sovsen over haren og lad den stege videre ved 175° i 35 min. Server med ribs og kartofler.

Opskrift på forloren hare: Kristina Miechels

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.