Opskrifter

Kom godt fra start

Mandag, 18. marts 2013af Redaktion
Den bedste start på dagen sikrer du dig med sund morgenmad, der kan holde dig frisk og energisk hele dagen. Læs her hvilket morgenmåltid, der giver dig de fordele

Af Sofia Sommer

Den optimale morgenmad er en sund morgenmad, der holder dig frisk, glad og energisk hele dagen og forhindrer dit blodsukker i at dykke. Du skulle jo helst ikke sidde og spise fire chokoladeboller i bilen på vej hjem fra arbejde.

Og hvilket magisk måltid giver så ovenstående fordele?

Sund morgenmad med et højt protein- og fedtindhold bestående af f.eks. kød og nødder giver større mæthed og et stabilt blodsukker langt op ad formiddagen. Du tænker mindre på mad og træffer klogere madvalg resten af dagen, når du har spist mættende, sund morgenmad, så det er muligvis det vigtigste redskab til fedttab.

Spis f.eks. sund morgenmad med omeletter, æg og bacon eller rester fra aftensmaden med lidt grønsager og nødder som tilbehør. Din krop vil elske dig for det.

Lavkarbo-tip: Kroppen behøver fedt

Fedt er en absolut nødvendighed, når man reducerer indtaget af kulhydrater. Kroppen behøver brændstof, og kroppens celler har behov for fedt. Vær derfor ikke bange for at bruge smør, olie, kokosmælk, nødder og fede frugter som oliven og avocado i madlavningen - også til en sund morgenmad.

Lavkarbo-tip: Sunde nødder

Nødder indeholder både proteiner og sunde fedtstoffer, der holder blodsukkeret stabilt. Brug derfor nødder i en sund morgenmad. Og hav en lille pose med i tasken til nødsituationer.

S

Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Sofia Sommer -uddannet ernærings-økonom.

Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk

Følg Sofia på hendes blog:
www.lowcarb.dk

Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren

Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop


Flere slankende opskrifter til sund morgenmad med Low Carb/Lavkarbo-kost

Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-vafler
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul
Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød