Koteletter med fennikel og porre -gratin

Denne ret med koteletter og fennikel og porre -gratin er en perfekt kombination af saftige koteletter og cremede grøntsager.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Koteletter med fennikel-porre-gratin
45 min
4 personer
Koteletter
4 tykke svinekoteletter
½ spsk. herbes de Provence
Salt og peber
2 spsk. smør til stegning
Fennikel-porre-gratin
2 fennikler
2 porrer
1 håndfuld frisk estragon
Salt og peber
2 dl grøntsagsbouillon
3 dl piskefløde
25 g parmesan
Tilbehør
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
100 g blandet grøn salat
50 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Fennikel-porrer-gratin Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær fennikler og porrer i tynde skiver.
  3. Hak estragon.
  4. Fordel grøntsager og estragon i et ovnfad, og krydr med salt og peber.
  5. Hæld bouillon og fløde over, og drys med revet parmesan.
  6. Bag fadet i ovnen i 35-40 minutter.
  7. Krydr koteletterne med herbes de Provence, salt og peber, og steg dem i smør i 2-3 minutter på hver side, imens du trykker dem let ned med en paletkniv, så de bliver stegt jævnt.
  8. Tilbehør Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen med salaten.
  9. Top med hakkede mandler, og servér med koteletter og fennikel-porre-gratin.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.