Koteletter med fennikel og porre -gratin
Denne ret med koteletter og fennikel og porre -gratin er en perfekt kombination af saftige koteletter og cremede grøntsager.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

45 min
4 personer
Koteletter
4 tykke svinekoteletter
½ spsk. herbes de Provence
Salt og peber
2 spsk. smør til stegning
Fennikel-porre-gratin
2 fennikler
2 porrer
1 håndfuld frisk estragon
Salt og peber
2 dl grøntsagsbouillon
3 dl piskefløde
25 g parmesan
Tilbehør
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
100 g blandet grøn salat
50 g mandler
Fremgangsmåde
- Fennikel-porrer-gratin Tænd ovnen på 200°.
- Skær fennikler og porrer i tynde skiver.
- Hak estragon.
- Fordel grøntsager og estragon i et ovnfad, og krydr med salt og peber.
- Hæld bouillon og fløde over, og drys med revet parmesan.
- Bag fadet i ovnen i 35-40 minutter.
- Krydr koteletterne med herbes de Provence, salt og peber, og steg dem i smør i 2-3 minutter på hver side, imens du trykker dem let ned med en paletkniv, så de bliver stegt jævnt.
- Tilbehør Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen med salaten.
- Top med hakkede mandler, og servér med koteletter og fennikel-porre-gratin.

Hovedretter