Krydderfedt med grever
½ kg spæk uden svær
2 tsk. salt
1 løg
1 syrligt æble
Lidt frisk el. tørret timian
½ dl olie
Hak spækket eller skær det i bittesmå tern. Varm en sauterpande eller bredbundet gryde op og tilsæt spækternene. Lad det småstege 20-25 min. ved svag til jævn varme under jævnlig omrøring, så det ikke steger sammen til en stor kage. Tag greverne op med hulske, når de er let brune, og drys dem med 1 tsk. salt. Skær løget i både og kom dem i gryden. Bland det hele godt og tilsæt timian og æbler skåret i både. Lad æblerne mørne i fedtet ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt olie og tag løg, æbler og timian op. Hæld fedtet i skåle eller aluforme. Stil det i køleskabet, til det er halvstift, og rør først greverne i nu, ellers falder de til bunds.
Fedtet skal stå koldt mindst 12 timer, inden det bruges, og det kan holde sig 3-4 uger i køleskab.
TIP: I stedet for olie kan fedtet blandes med 50-100 g andefedt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Anderillettes
Peberpostej med peber-tomatsalsa
Marinerede rødbeder
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)