Opskrifter

Kylling i det grønne

Tirsdag, 9. april 2013af Redaktion
Superlækker aftensmad med kyllingelår og asparges i hvidvin

Ingredienser til kylling med grønt

(6 pers.)

800-900 g kyllingelår
4 skalotteløg
15 g smør
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
200 g små gulerødder el. store i mindre stykker
3 dl tør hvidvin
2½ dl piskefløde
200 g grønne asparges
1 håndfuld basilikum
1 dl plukket dild
½ tsk. revet, usprøjtet citronskal
100 g frisk spinat

Fremgangsmåde

Pil skalotteløgene og skær dem i skiver. Brun kylling og løg i smør. Tilsæt salt, peber og gulerødderne. Hæld vinen ved og lad det simre ca. 15 min. under låg. Tag kylling og gulerødder op. Hæld fløde ved og kog ind til det halve uden låg. Bræk enderne af aspargesene og skær aspargesene i passende stykker. Kog dem 3 min. i letsaltet vand og hæld dem i en sigte. Skyl dem med iskoldt vand. Miks med en stavblender basilikum og dild med 1 dl af den indkogte væde. Hæld den i gryden sammen med den skyllede spinat. Læg kylling, gulerødder og asparges i saucen. Varm igennem og smag retten til med revet citronskal, salt og peber. Servér med små, nye kartofler.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Sprød kylling med broccolisalat
Kyllingebryster i svøb

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop