Kylling i rabarbervinsauce

De fleste bruger rabarber i desserter, men rabarberne kan også krydre en grydestegt kylling
Af
af Redaktion

(5-6 pers.)

1 bornholmerhane på ca. 1.600 g
½ spsk. olie
Salt og peber
300 g rabarberstilke
2 rødløg
2 spsk. honning
1 tsk. stødt ingefær
1 dl rosé- el. hvidvin
1 dl fløde

Del hanen i kvarter eller ottendedele og brun dem i en gryde i olien. Drys med salt og peber og tag stykkerne op af gryden. Skær løgene i tern og svits dem ca. 5 min. i gryden. Tilsæt honning og ingefær og spæd med vinen. Bland det godt og læg hanestykkerne tilbage i gryden. Lad dem simre møre på ca. 1 time, afhængig af, om det er kvarter eller ottendedele-stykker. Tilsæt snittede rabarber efter ¾ time. Tag hanen op. Rør fløde i skyen, varm igennem og smag til med salt og peber. Til hanen kan spises kartofler eller løse ris evt. iblandet lidt snittet forårsløg.
Lav kyllingesalat med rejer og kokosdressing af resterne

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv mere med kylling...
Kylling i asparges
Avocadokylling med ovnkartofler og hvidløg
Krydrede kyllingespid med agurkesalat




Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.