Opskrifter

Lækre opskrifter på laks og ananas i ovn

Mandag, 19. november 2018 Mandag, 19. november 2018 - 8:00 - af: ANNONCE.Mandag, 19. november 2018 - 8:00 - af: ANNONCE.
Når man skal servere middag for sine gæster er det oplagt, at det skal være lækkert. Men det behøver faktisk ikke at være tidskrævende eller besværligt at lave lækker og sund mad. Server den skønneste laks med mynte og agurkecreme og afslut med en saftig ovnbagt ananas med lakrids.

Opskrift på laks med mynte/agurkecreme og couscoussalat

Ingredienser

(4 pers.)

4 laksebøffer a 150 g

Mynte/agurke- creme:

200 ml drænet yoghurt 2 % el. 10%

1⁄2 revet agurk (vrid den fri for væske)

6 spsk. fintskåret mynte

1 fed knust hvidløg

Havsalt og frisk- kværnet peber 4 stilke mynte

Couscoussalat:

250 g couscous

4 springløg i tynde skiver

4 tomater i små tern

1 gul peberfrugt i små tern

1 usprøjtet appelsin

1 tsk. kanel

1 tsk. spidskommen Havsalt og frisk- kværnet peber

4 spsk. frisk koriander

Mynteolie:

2 dl rapsolie

10 spsk. skåret mynte

Salt og peber

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til myntecremen sammen. Læg laksebøfferne på et stykke Toppits® Aluminiumsfolie, fordel myntecremen på laksen, læg en myntestilk på og pak forsigtigt folien om laksen. Bag laksebøfferne ved 175° i 15-18 min., til de er gennemstegte. Tilbered couscoussen som anvist på pakken og afkøl den.

Bland couscous med springløg, tomater, peberfrugt, krydderurter, appelsinskal og krydderier. Bland olie med hakket mynte, salt og peber i en Zipper®-lynlåspose. Bland det godt sammen og vend mynteolien i couscoussalaten. Åbn pakkerne med fisk, pynt med frisk koriander og servér med couscoussalaten.

Ananas med lakrids bagt i folie

Ananas i zipperlynlåspose

(4 pers.)

Ingredienser

1 ananas

Lage:

2 dl mørk rom

6 spsk. brun farin

1 vaniljestang

1 spsk. lakridspulver

4 cm ingefær skåret i skiver

Tilbehør:

Lakridsis

Lakridspulver

Fremgangsmåde

Skær enderne af ananassen af, stil den på højkant og skær al skrællen af ned langs frugten. Skær den i 4 tykke skiver, fjern stokken med en rund udstikker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

1.trin.zipperlynlåsepose

Bland korn, rom og lakridspulver i en Zipper®-lynlåspose og kom derefter ananasskiverne i.

Ananas Izipperlynlåspose

Tilføj ingefær, farin og vaniljestang. Lad det ligge i min. 10 min., gerne mere.

Riv herefter 4 store stykker Toppits® Aluminiumsfolie af, læg et stykke ananas på hver og fordel lagen over dem. Braisér ananasstykkerne i en 140° varm ovn i 50 min.

Tag pakkerne ud, hæld lagen i en gryde og kog den, så det bliver en tyk sirup. Servér ananassen med en kugle is, hæld lidt af lagen over og drys lakridspulver over til sidst.

Derfor skal du bruge aluminiumsfolie fra Toppits®

Toppits® Aluminiumsfolie beskytter sikkert smagen og næringsstofferne i dine fødevarer. Takket være det dobbelte bikubemønster og den specielle belægning er folien desuden særdeles rivestærk og varmebestandig.

De universelle anvendelsesmuligheder ved tilberedning, friskholdning og beskyttelse af fødevarer under transporten gør den uundværlig i køkkenet.

Bemærk: Bruges ikke i direkte kontakt med surt eller salt mad og metal fade eller skåle. Ved kontakt kan aluminiumen delvist opløses. Ikke egnet til brug i microovn.

Læs mere på Toppits.dk