Opskrifter
Laks med spidskål og hjemmelavet chilimayonnaise
Mandag, 22. juli 2013Opdateret 13. martsaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en sund omgang sommermad med et asiatisk pift. Det er supernemt at lave mayonnaisen selv, men du kan også købe en færdiglavet.

10 min
2 personer
Hjemmelavet chilimayonnaise
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. hvidvinseddike
½ finthakket chili
Salt og peber
1 dl solsikkeolie
Laksesteak med limesaft
2 laksesteaks
Limesaft
Salt og peber
Spidskålssalat
1 spidskål
1 rød peber
1 spsk. sesamolie
2 spsk. teriyaki sauce
1 spsk. sesam
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommen med eddike, chili, salt og peber.
- Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der piskes, til mayonnaisen er glat. Smag til med salt og peber.
- Krydr laksen med salt, peber og limesaft og steg den ved middelhøj varme i 3-4 min. på hver side.
- Skær spidskål og peber i strimler og sautér det i olien.
- Hæld teriyaki sauce og sesam på og sautér i yderligere et par min.
- Server med groft brød.

Hovedretter
Laks med feta-spinat-pakker

Hovedretter
Bagt laks med gulerodssalat