Opskrifter

Lam med julekrydret tomat- og spinatsauce

Søndag, 17. november 2019Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Martin TanggaardFoto: Martin Tanggaard
Nu er det snart jul. Gør din mad mere julet ved at bruge varme krydderier. Duften spreder sig i køkkenet, og du kan næsten ikke undgå at få julesange på hjernen. Få opskriften på lam med julekrydret tomat- og spinatsauce.

Ingredienser til lam med julekrydret tomat- og spinatsauce:

(4 personer)

  • 600 g lammekrone
  • 1 løg
  • Smør + olie til stegning
  • Salt og peber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dåse blandede bønner
  • 200 g frossen spinat
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 kapsler kardemomme
  • 5 nelliker
  • 1 lille stang kanel
  • 1 tsk. stjerneanis

Se også: Lammeskank med granatæblekerner

Tilbehør:

  • Yoghurt naturel 10%

Prøv også: Lammekølle med æblekompot og kartofler

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°. Skær lammekronen i stykker a 2-3 ben. Brun kødet på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det i ca. 25 minutter. Skær løget i små tern. Steg det i lidt fedtstof i en rummelig pande.

Hæld tomater, bønner, spinat og alle krydderierne ved. Varm det hele igennem, og dæmp varmen. Lad det simre i 20 minutter.

Smag til med salt og peber. Skær kødet ud, og servér det med tomatsaucen og en klat yoghurt.

Prøv også: Julesalat med rødbeder og appelsinvinaigrette