Lam med julekrydret tomat- og spinatsauce
Ingredienser til lam med julekrydret tomat- og spinatsauce:
(4 personer)
- 600 g lammekrone
- 1 løg
- Smør + olie til stegning
- Salt og peber
- 2 dåser flåede tomater
- 1 dåse blandede bønner
- 200 g frossen spinat
- 1 tsk. stødt ingefær
- 2 kapsler kardemomme
- 5 nelliker
- 1 lille stang kanel
- 1 tsk. stjerneanis
Se også: Lammeskank med granatæblekerner
Tilbehør:
- Yoghurt naturel 10%
Prøv også: Lammekølle med æblekompot og kartofler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Skær lammekronen i stykker a 2-3 ben. Brun kødet på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det i ca. 25 minutter. Skær løget i små tern. Steg det i lidt fedtstof i en rummelig pande.
Hæld tomater, bønner, spinat og alle krydderierne ved. Varm det hele igennem, og dæmp varmen. Lad det simre i 20 minutter.
Smag til med salt og peber. Skær kødet ud, og servér det med tomatsaucen og en klat yoghurt.