Lam tikka masala med tomat-agurke-salat
Lam er en meget hyppig ingrediens i det indiske køkken og serveres ofte i en form for yoghurtsauce. Har du endnu ikke prøvet at kaste dig ud i indiske køkken? Så får du her muligheden for at lave en lækker og klassisk ret.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger

Annonce
(2 pers.)
Det skal du bruge til lam tikka masala med tomat-agurke-salat:
1 cm ingefær 1 fed hvidløg 1 dl tyk yoghurt 10% 1 spsk. jordnøddeolie 1 spsk. tikka masala (indisk sauceblanding, Coop) 300 g lammekød (f.eks. culotte el. bov) Salt og peber 4 modne blommetomater ½ agurk ½ rødløg 2 spsk. frisk koriander el. persille Salt og peber Tilbehør: Indisk fladbrød Prøv også: Marineret lam med spinat med ost og raitaSådan laver du retten
Riv ingefær og hvidløg og rør begge dele sammen med yoghurt, olie og tikka masala. Skær kødet i tern, drys med salt og peber og vend det i yoghurtsaucen. Steg det i en gryde med lidt mere olie og en smule vand. Lad det simre i 25 min., til det er gennemstegt. Skær tomater og agurk i tern. Pil løget og hak det fint. Vend alle tre dele med hakket koriander el. persille samt salt og peber. Servér det til lammegryden. Er du vild med det indiske køkken bør du også prøve disse bahjis, som er en indisk specialitetAnnonce