Lammekebab med fladbrød
Ingredienser til lammekebab med fladbrød
(4 pers.)
800 g afpudset lammenakke eller udbenet lammebov
1 dl balsamico-eddike
1 tsk. mild chili
2 tsk. groft salt
Evt. 1 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi )
1 skalotteløg
2 kviste koriander
2 kviste mynte
2 spsk. olivenolie
Fladbrød
100 g groft
speltmel
250 g hvedemel
2-3 dl koldt vand
2 tsk. groft salt
Tilbehør
Tzatziki
Fremgangsmåde
Skær kødet i store stykker. Rør eddike, garam masala, chili og salt i en skål.
Pil løget og blend det med koriander- og mynteblade og rør det i eddiken. Vend kødstykkerne heri og lad det marinere mindst 4 timer og gerne natten over. Vend olien i kødet, sæt kødstykkerne på grillspid og steg dem med jævnlige vendinger eller i en kuglegrill i ca. 25 min., til kødet er netop gennemstegt.
Fladbrød: Bland de to slags mel med salt og tilsæt vand, til dejen slipper skålen. Lad dejen hvile 1 time. Rul dejen ud til pandekager, læg dem på grillen eller en metalplade direkte i gløderne og steg brødene. Servér dem til kødet sammen med en god tzatziki.
Find flere opskrifter her...