Lammetykstegsbøffer

Serveret med pandestegte tomater og æbler
Af
af Redaktion

(4 pers.)

600 g tyksteg af lammekøllen skåret til 4 bøffer
Kryddersalt
1 rødløg
3 tomater
½ bdt. persille
2 æbler
30 g smør
4 dl tyk yoghurt
1 fed hvidløg
½ agurk
Salt og peber

Tilbehør
Groft brød


TIP

  • Velsmagende lammebøf fås ved at kryddersalte kødet og lade det trække i 30 min. før stegningen.
  • En bøf er rosastegt, når kødet føles på samme måde, som når man trykker med højre hånds pegefinger præcis til venstre for roden af venstre tommelfinger på den knyttede hånd.

Bank bøfferne let og drys med kryddersalt. Lad dem trække køligt i 30 min. Kom løg i smalle både i en pande med både af tomat, både af æble, salt og peber og steg, til det bliver lidt fluffy i kanten. Kom grofthakket persille på og lidt vand og lad det simre i 10 min. Steg bøfferne på grillpande ca. 6 min på hver side. Rør tzatziki af yoghurt, hvidløg og groftrevet, drænet agurk og server med groft brød og et godt glas rødvin.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere lækre bøffer...
Kalvekotelet med sherry og rosiner
Grillet oksefilet med skalotteløg-tomatsovs
Entrecôtes med bearnaise og fritter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.