Lasagne med ekstra grønt

Skru op for det grønne og brug de råvarer du har med denne opskrift. Så er der lasagne på 1 time.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
1 t og 5 min
4 personer

40 min. + 25 min. i ovnen
(4 pers.)

9 plader lasagne

Kødsovs
1 spsk. olivenolie
1 hakket fed hvidløg
1 hakket løg, oregano og basilikum
Grønsager, f.eks.gulerødder, selleri, courgette/squash, aubergine
Salt og peber
400 g hakket oksekød
1 dåse tomater

Bechamel
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl mælk
Muskatnød
50 g groftreven ost

Tilbehør
Grøn salat

Hak løg og hvidløg. Riv gulerødder og courgetter groft. Kom grønsagerne op i varm olie og rør rundt. Hæld kødet ved, tilsæt oregano, basilikum, salt og peber. Kom en dåse flåede tomater ved og rør godt. Skyl dåsen med 1/2 portion vand, og hæld i gryden. Lad den simre for middelvarme i 20 min.
Bag bechamelsovsen op, smag til med salt, peber og reven muskat.
Lægges i lag, slut med bechamel og drys reven ost øverst.
Bag lasagnen ved 200° i ca. 25 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Se oversigt over flere klassiske middagsretter her


Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.