Opskrifter

Let risalamande med vaniljecreme

Mandag, 30. november 2009Opdateret 20. martsDessertopskrift: Diætist Hanne Møller
Julemad behøver ikke være lig med dårlig samvittighed - prøv en risalamande fra SlankeDoktor
1 t
4 personer

Opskrift på risalamande fra SlankeDoktor

(6 personer)
1 dl vand
80 g grødris
2 dl vaniljecreme 10%, Karoline
15 g mandler
5 dl minimælk

ENERGI-INFO PR. PERSON

Energi 148kcal / 621kJ
Fedt 4g
Kulhydrater 21g
Protein 6g
Alkohol 0g
Kostfibre 0g

Prøv noget nyt: Risalamande med orangesauce (link fjernet)

Risene drysses ned i det kogende vand og koger ca. 2 min. Mælken tilsættes og bringes i kog under omrøring. Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt. Kogetid fra 35 min til 1 time, alt efter hvilken type ris, man bruger. Den færdige grød afkøles.
Mandlerne hældes over med kogende vand og smuttes. Derefter hakkes de groft.
Karolines Vaniljecreme, der skal være meget kold, piskes til skum og blandes sammen med mandlerne i den afkølede grød. Der smages evt. til med lidt sukker.