Opskrifter

Livet skal være en fest

Mandag, 29. oktober 2012af Redaktion
Slankekur for livsnydere: Line Vind er blevet specialist i at lave rigtig dejlig mad efter Lavkarbo-principperne

Af Greta Johannsen

Livet er skrøbeligt. Det ved Line Vind fra Feldborg i Vestjylland alt om. Hun lider selv af en alvorlig arvelig sygdom, og måske netop derfor nyder hun livet ekstra meget. Det førte desværre til lidt for mange kilo på sidebenene - men Line er blevet specialist i at lave rigtig dejlig mad efter Lavkarbo-principperne

At nyde livet
Line lærte på den hårde måde efter flere dødsfald i den nærmeste familie, at det gælder om at nyde livet, mens man har det, både når det gælder om at være sammen med dem, man holder af, og også i allerbogstaveligste forstand: at nyde den mad, som man nu bedst kan lide. Line har altid holdt rigtig meget af både at spise og at lave mad og kager, og efterhånden kunne det ses på figuren.

DET HANDLER LAVKARBO OM

Spis glad og gerne: Kød, fisk og masser af grønt og glæd dig over rigelige mængder af ost, smør og fløde. Undgå helt: Sukker og kulhydrater og stivelse, som findes i kartofler, pasta, ris og brød. På den måde holder du dit blodsukker stabilt, og forbrændingen øges. Resultat: Du vil tabe dig.

- Min mand, Henning, og jeg var kommet lige lovlig godt i stand. Især Henning, for han har altid elsket god dansk mad med sovs og kartofler, og jeg har været glad for det helt store kageorgie. Vores dreng, Marcus Emil, der går i 5. klasse, var også lige blevet en smule for rund, og jeg var bange for, at han måske kunne blive drillet med sin vægt, hvis det fortsatte. Vi havde også prøvet en del slankekure, men Henning kan altså ikke kun spise grønsager i store mængder og så samtidig passe et hårdt arbejde som tømrer, så det var ikke nogen succes.

På rette spor
Det blev den store interesse for mad, der fik Line på rette spor med hensyn til en helt ny måde at leve på.

- En bekendt fra Norge fortalte, at han havde tabt sig omtrent 40 kilo med noget, der hed Lavkarbo. Vi var på en tur til Norge i det tidlige forår, og her så jeg pludselig en masse opskrifter på mad, der lige præcis havde alt det, vi ikke vil undvære: fedt, masser af proteiner fra kød og fisk og masser af smør og fløde. Det lød næsten for godt til at være sandt - det eneste, vi ikke måtte spise, var stivelsesholdige madvarer og sukker, og det måtte vi nok kunne leve med, tænkte jeg, siger Line.

LIDT AF LINE

Heldigvis deler Line ud af sine erfaringer på internettet, hvor man kan læse hendes blog, lidtafline.blogspot.dk, og få gode ideer til mad, som man bliver slank og glad af.


Lavkarbo-specialist
Faktisk er Line blevet specialist på området Lavkarbo. Hun kan masser af madretter, der indeholder alle de gode proteiner og bandlyser kulhydrater og sukker. Oveni kan hun lave mad, der kan få en sulten tømrer og en kræsen dreng til at glemme alt om forbudt friskbagt brød og burgere.

- Vi er livsnydere. Mad skal smage af noget og være en nydelse. Vi tre tilsammen har tabt os 30 kilo, hvor Marcus Emil står for de 4 kilo, uden at han har brokket sig over maden. Ikke ret meget i hvert fald, siger Line.


NYT LAVKARBO-HÆFTE

I uge 45 får du sammen med Familie Journal et nyt hæfte med inspirerende opskrifter efter Lavkarbo-principperne.

Klik her for at få opskriften på Lines hjemmelavede lagkage, der naturligvis følger Lavkarbo-principperne

Prøv også...
Muskel-mysli
Vafler
Burger uden følge

Du kan finde mange flere Lavkarbo-opskrifter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop