Løgsuppe med timian og ostebrød

Løgsuppe er en fransk klassiker, der smager himmelsk og er billig at lave. Denne ret koster 25 kr. og så er der endda nok til to personer.
Af
af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger
Løgsuppe

Det skal du bruge til løgsuppe med timian og ostebrød:

(2 pers.) 500 g løg, evt. lige dele hvide løg og rødløg 50 g bacon 1 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 8 dl hønse- el. grøntsagsbouillon Salt og peber Evt. 1 spsk. æble- el. vineddike 4 skiver brød, gerne daggammelt 50 g ost, f.eks skæreost, blå ost el. parmesan
Prøv også: Løgsuppe med ostelåg

Sådan gør du

Skær løgene i ½ cm tykke skiver. Skær baconen i små tern og svits dem i olien i en stor gryde, til de er gyldenbrune. Tilsæt løgene og lad dem svitse med, til de får lidt farve, falder sammen og bliver klare. Tilsæt finthakket hvidløg, timian, oregano og bouillon. Lad suppen koge i 30 min. Smag til med salt og peber og evt. lidt eddike. Riv osten over brødene og rist dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet. Servér suppen med ostebrødene. TIP I stedet for timian og oregano kan du bruge tørret rosmarin, salvie eller basilikum. Brug det, du har, også gerne friske krydderurter fra have, altan eller vindues-karm. Prøv også: Klar suppe med kød-og melboller

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.