Løgterrin med fetabrød
(4 pers.)
20 min. + 1 time i ovnen
300 g hakket alm. løg
150 g hakket rødløg
4 fed hakkede hvidløg
1 spsk. olivenolie
240 g udblødte, kogte kikærter
2 dl mælk
1½ tsk. allehånde
2 tsk. salt
½ tsk. peber
4 æg
4 spsk. rasp
100 g feta
10 sorte oliven
1 spsk. hakket persille
4 skiver blødt brød
TIP
KIKÆRTER er en bælgfrugt, der stammer fra Mellemøsten, men dyrkes i dag også i middelhavsområdet. Kikærter sælges både som tørrede hele og flækkede ærter og som hele eller purerede på dåse. De tørrede kikærter skal stå i blød 6-8 timer og koges møre inden brug, mens kikærterne på dåse er klar til brug direkte fra dåsen.
Steg løgene i olivenolie, til de er klare. Blend mælk og kikærter til en ensartet grød. Tilsæt allehånde, salt og peber og rør æggene i et ad gangen. Vend rasp og løg i blandingen og hæld den i en smurt og raspdrysset form. Bag terrinen ved 200° i 1 time. Hak feta og oliven fint og rør det sammen med persillen. Smør blandingen på brødskiverne og lad dem bage med de sidste 10 min. Server med en god rissalat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv også...
Løgtærte
Vintergryde
Medister i fad