Majskylling med majsbrød og coleslaw
(4 pers.)
1 hel majskylling
½ dl majsgryn
1 tsk. cayennepeber
1½tsk. salt
1 knsp. peber
1 tsk. paprika
Majsbrød
100 g majsmel
60 g mel
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 tsk. sukker
1 æg
1¾ dl yoghurt
1 spsk. smeltet smør
Olie til pensling
Coleslaw
1 dl mayonnaise
½ dl yoghurt
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. sukker
Salt og peber
300 g hvidkål
4 gulerødder
1 forårsløg
Del kyllingen i 8 stykker. Bland majsgryn med cayennepeber, salt, peber og paprika og vend kyllingestykkerne heri. Læg kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir og stil det i ovnen ved 200° i 50 min. Bland de to typer mel med salt, bagepulver, natron og sukker og pisk æggene med yoghurt og smeltet smør. Rør æggemassen i melblandingen og pisk, til dejen er glat og ensartet. Pensl 4 portionsforme med olien, kom dejen i og bag dem sammen med kyllingen i 25 min. Bland dressingen af mayonnaise, yoghurt, eddike, sukker, salt og peber. Riv hvidkål og gulerødder og snit forårsløget fint. Bland gulerødder, hvidkål og forårsløg og hæld dressingen over. Server kyllingen med de lune majsbrød og coleslaw.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Lynstegt kylling med peanuts
Fisk med bønnerisotto
Coq au vin på kyllingefilet
Få ideér til hurtig aftensmad på de travle hverdage her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)