Opskrifter

Medisterpølser med grønkålssalat

Fredag, 30. november 2012af Redaktion
Hjemmelavet medisterpølse med grønlangkål - i en moderniseret udgave

Ingredienser til medisterpølser med grønkålssalat

(6 pers.)

1 kg flæskekød - ikke for mager
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. groft salt
½ tsk. peber
½ tsk. allehånde
¼ tsk. nellike
¼ tsk. revet muskat
1½ dl vand
1 tsk. kartoffelmel
½ dl hakket timian
6 kviste salvie
Ca. 2 meter svinetarm

Salat
8 blade grønkål
2 æbler
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. nøddeolie
Salt og peber
1 dl tytte- eller tranebær
1 dl valnødder

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Kør kød og løg én gang på kødhakkeren. Kom det i en skål og ælt med hakkede krydderier, mel og vand. Kom farsen i kødhakkeren og fyld den i tarmen, husk at dreje så pølsen ikke får lufthuller. For hver pølse laves en lille afsnørring, så du får ens portionspølser. Prik den med en gaffel og kog den ved 90° i saltet vand, lad den dryppe af på en tallerken. Steg pølsen i smør ved middelvarme i ca. 10 min. til pølsen er sprød og brun.

Salat: Skyl grønkålen grundigt og hak den fint. Vend den med eddike, olie, salt og peber. Udkern æblerne og skær dem i små stykker og vend dem i lidt eddike og kom dem i salaten. Pynt med hakkede nødder og tyttebær.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere opskrifter til julefrokosten...
Restauratørens hønsesalat
Mandellaks med urtesalat
Marinerede sild og karry-sildesalat

Du finder meget mere julepynt, -håndarbejde og -mad fra Familie Journal her...

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...

Juleklassikere