Medisterpølser med grønkålssalat
Ingredienser til medisterpølser med grønkålssalat
(6 pers.)
1 kg flæskekød - ikke for mager
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. groft salt
½ tsk. peber
½ tsk. allehånde
¼ tsk. nellike
¼ tsk. revet muskat
1½ dl vand
1 tsk. kartoffelmel
½ dl hakket timian
6 kviste salvie
Ca. 2 meter svinetarm
Salat
8 blade grønkål
2 æbler
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. nøddeolie
Salt og peber
1 dl tytte- eller tranebær
1 dl valnødder
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Kør kød og løg én gang på kødhakkeren. Kom det i en skål og ælt med hakkede krydderier, mel og vand. Kom farsen i kødhakkeren og fyld den i tarmen, husk at dreje så pølsen ikke får lufthuller. For hver pølse laves en lille afsnørring, så du får ens portionspølser. Prik den med en gaffel og kog den ved 90° i saltet vand, lad den dryppe af på en tallerken. Steg pølsen i smør ved middelvarme i ca. 10 min. til pølsen er sprød og brun.
Salat: Skyl grønkålen grundigt og hak den fint. Vend den med eddike, olie, salt og peber. Udkern æblerne og skær dem i små stykker og vend dem i lidt eddike og kom dem i salaten. Pynt med hakkede nødder og tyttebær.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter til julefrokosten...
Restauratørens hønsesalat
Mandellaks med urtesalat
Marinerede sild og karry-sildesalat
Du finder meget mere julepynt, -håndarbejde og -mad fra Familie Journal her...
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...