Minestronesuppe med linser

Skift bønnerne ud med linser og spis den som romerne gjorde.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Minestronesuppe med linser
1 t
2 personer

Minestrone er en rustik italiensk grøntsagssuppe som kan føres over 2000 år tilbage.

Klassisk skal man bruge bønner, men jeg foretrækker linser. Hvis du bruger bønner, begynder du med at koge dem. Løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri renses, skrælles og snittes fint. Steges i olie. Savoykål, kartofler og courgetter skæres i meget små tern og kommes ved, når der er gået 5 min. Der tilsættes evt. mere olie. Så tilsættes tomater, suppe og linser og det hele koger ved svag varme i 45 min. Smages til med masser af basilikum. Serveres med pesto og groft brød.

(2 pers.)
1 time + evt. udblødnings- og kogetid t. bønner

½ løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke blegselleri
1 sk. olivenolie
3 blade savoykål
3 kartofler
1 courgette
½ dåse flåede tomater
1 dl røde linser el. hvide bønner
8 stilke basilikum
Ca. 8 dl grønsagssuppe
1 spsk. pesto

Serveres med brød

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere supper...
Kold grønærtesuppe
Cremet sellerisuppe

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.