Miniflutes med julenødder
(Ca. 10 miniflutes)
125 g blandede nødder
½ dl lunt vand
15 g gær
3 dl ymer
1 spsk. salt
1 spsk. honning
50 g grahamsmel
Ca. 425 g kraftigt hvedemel
Hak nødderne groft og rist dem på tør stegepande, så får de mere smag. Rør smuldret gær og vand sammen. Tilsæt 2 dl af nødderne, ymer, salt, honning, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt med mere mel til en blød og glat dej. Dæk skålen til og stil den koldt ca. 12 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 10 stk. og vrid dem til små flutes.
Læg brødene på plade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt 30 min. Pensl med vand, drys resten af nødderne på og tryk dem lidt ned i dejen, så de ikke falder af. Varm ovnen til 250°. Sæt pladen i ovnen på midterrillen. Spray med vand og luk straks ovndøren. Bag ca. 15 min. og lad brødene køle af på rist.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Dildknækbrød
Bagels med korn
Gode juleboller
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)