Ølmarineret lammekølle

Lammekølle marineret i øl tilsat appelsinmarmelade, tranebær, hvidløg og rosmarin. Kødet serveres med en frisk appelsinsalat.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Lammekølle marineret i øl, appelsinmarmelade og hvidløg serveret med rosmarinkartofler og appelsinsalat

Ingredienser til ølmarineret lammekølle

(4 pers.)

1 kg lammekølle
2 spsk. appelsinmarmelade
1 spsk. tørrede tranebær
1 dl gylden øl (f.eks. dubbel)
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
1 tsk. rosenpeber
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. flagesalt
800 g kartofler
50 g smør
2 stilke rosmarin
1 tsk. salt
Peber

Appelsinsalat:
4 appelsiner
1 salatløg
1 granatæble
1 spsk. olivenolie

Alternativ til ølmarineret lammekølle: Lammekølle a la Provence

Fremgangsmåde

Bland appelsinmarmelade med tranebær, øl, hakket hvidløg, rosmarin, peberkorn og chili, kom marinaden i en frysepose sammen med lammekøllen og lad den trække på køl i mindst 2 timer. Vask kartoflerne godt og skær 10-12 snit 3/4 ned i hver kartoffel. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, kom rosmarin i snittene, pensl med smeltet smør og drys med salt og peber. Læg lammekøllen i et ovnfast fad, drys med flagesalt og steg den i ovnen sammen med kartoflerne ved 200° i 60 min.

Appelsinsalat: Skær skrællen af appelsinerne, skær dem i tynde skiver og løget i ringe. Bland appelsiner, løg og granatæblekerner, drys med knust rosenpeber og olie og servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.