Opskrifter

Oksehalesuppe

Onsdag, 2. oktober 2013af Redaktion
Klassisk suppe til en kold dag

Ingredienser til oksehalesuppe

(4-5 pers.)

1-2 oksehaler delt i leddene, ca. 1½ kg
½ spsk. olie
1½ tsk. salt
Kværnet peber
1½-2 l vand

Suppevisk
2 store kviste timian
4-5 stilke persille
1 laurbærblad

Endvidere
2 porrer
3-4 gulerødder
2-3 stilke bladselleri
3 spsk. koncentreret tomatpuré
Ca. 2 tsk. paprika

Til servering
1-2 porrer
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
½ dl madeira el. sherry
4-6 æg kogt i 6 min
.

Mangler du nyt køkkennudstyr? Her finder du et stort udvalg til gode priser >>

Fremgangsmåde til oksehalesuppe

Er der meget fedt på oksehalerne, skæres det meste fra, ellers bliver suppen for fed. Brun oksehalerne ved god varme i en gryde i olien. Drys med salt og peber og hæld vand ved, så det dækker. Kog det op og skum suppen. Bind suppevisken sammen og kom den i gryden. Kog halerne småt under låg ca. 1 time og skum igen. Rens grønsagerne og læg dem i gryden. Tilsæt tomatpuré og paprika og bland det godt. Kog videre 1½-2-timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene. Tag kød og grønsager op, pil kødet fra benene, kassér suppevisk og grønsager. Skum og si suppen. Rens porrer, gulerødder og bladselleri og skær dem i skiver. Varm suppen op med grønsager og kog den ca. 10 min. Tilsæt kødet, varm igennem og smag til med salt, peber og madeira eller sherry. Servér suppen med halve, smilende æg.

Tip: Hvis suppen koges dagen før, har du mulighed for at køle den helt af, så er det nemmere at fjerne fedtet. Kog kød og grønsager mørt og si suppen. Pil kødet fra benene og sæt det i køleskabet. Skum suppen for fedt næste dag, inden den varmes op med kød og de friske grønsager og koges godt igennem.
Suppen kan jævnes med en smørbolle rørt sammen af 1 spsk. mel og 10 g smør pisket ud i den kogende suppe.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Rodfrugtssuppe med pestotoast
Vietnamesisk fiskesuppe

Mangler du nyt køkkennudstyr? Her finder du et stort udvalg til gode priser >> (link fjernet)

Flere supper...

Skønne supper