Paprikasuppe med stegte auberginer

Mens vi venter på at foråret rigtig kommer frem, kan vi jo med fordel nyde en dejlig lun suppe. Denne paprikasuppe er med to slags paprika.
Af
af opskrift: Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger
Paprikasuppe med stegte auberginer og basilikum på toppen
(3 pers.)

Det skal du bruge til paprikasuppe med stegte auberginer:

4 røde peberfrugter 2 løg 2 fed hvidløg 3 spsk. olivenolie 1 dl hvidvin, tør sherry eller vermouth (kan undlades) 1-2 tsk. stærk paprika Evt. ½ tsk. røget paprika 1 liter grøntsagsbouillon 1 aubergine Salt 1-2 spsk. vin eller sherryeddike Tilbehør: 25 g friskrevet parmesan 1 bdt. basilikum Paprika Brød Servér evt disse rodfrugtchips til din paprikasuppe

Sådan laver du paprikasuppe

Skær peberfrugterne i tern. Hak løgene groft og hvidløgsfeddene fint. Svits peberfrugter og begge slags løg i 1 spsk. olie i en gryde, til det hele har fået lidt farve og dufter. Tilsæt hvidvin og kog det hele, til vinen er næsten fordampet. Tilsæt paprika og bouillon og kog suppen under låg i 20 min. Skær imens auberginen i tern og steg disse i resten af olien på en pande først ved høj varme, så de bliver brune på alle sider, senere ved svag varme, så de mørner. Krydr med salt. Blend suppen og smag den til med salt, eddike og evt. mere paprika. Spæd med lidt vand, hvis suppen er blevet meget tyk. Servér suppen i skåle og drys med auberginetern, groftrevet parmesan, basilikumblade og evt. lidt ekstra paprika. Servér brød ved siden af. Prøv også: Fyldig karrysuppe

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.