Opskrifter

Pasta med stracciatella og urtebrød

Fredag, 21. juli 2023Opskrift og foto: Sabrina Hørup Jensen.
Krydderurter for enhver smag! Lad friske krydderurter komme til sin ret i både salater, dressinger og brød.
3 t og 30 min
4 personer
Pastaret:
600 g tomater, gerne forskellige
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
4 spsk. balsamico
1 dl olivenolie
Salt og peber
500 g frisk pasta
Urtebrød:
½ håndfuld frisk rosmarin
½ håndfuld persille
25 g gær
5 dl lunkent vand
250 g hvedemel, gerne Tipo 00
250 g durummel
1 dl olivenolie
1 spsk. flagesalt
10 små muffinforme eller brødforme i metal
Straciatella:
2 mozzarellakugler
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Urtebrød:

Skyl og hak rosmarin og persille.

Rør gæren ud i en skål med lunkent vand, og tilsæt de 2 slags mel, 2 spsk. olie og salt. Ælt dejen godt sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine, og tilsæt krydderurterne undervejs.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Smør muffin­formene med lidt olie, og fordel dejen heri.

Lad bollerne hæve i yderligere ca. 2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Pensl resten af olien på bollerne, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Afkøl på en bagerist.

Stracciatella:

Riv mozzarellakuglerne i små stykker, og rør dem sammen med fløde i en skål. Lad stracciatellaen hvile ca. 30 minutter inden servering.

Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak basilikum. Pil og riv hvidløg fint.

Vend hvidløg, basilikum og tomater sammen med olie, balsamico, salt og peber i en skål. Lad gerne blandingen trække i et par timer, mens urtebrødene hæver.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen med tomatblandingen og evt. lidt ekstra olie.

Servér pastaretten med stracciatella og urtebrød.