Pasta med stracciatella og urtebrød

Krydderurter for enhver smag! Lad friske krydderurter komme til sin ret i både salater, dressinger og brød.
Af
Opskrift og foto: Sabrina Hørup Jensen.
Pasta med urtebrød
3 t og 30 min
4
Pastaret:
600 g tomater, gerne forskellige
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
4 spsk. balsamico
1 dl olivenolie
Salt og peber
500 g frisk pasta
Urtebrød:
½ håndfuld frisk rosmarin
½ håndfuld persille
25 g gær
5 dl lunkent vand
250 g hvedemel, gerne Tipo 00
250 g durummel
1 dl olivenolie
1 spsk. flagesalt
10 små muffinforme eller brødforme i metal
Straciatella:
2 mozzarellakugler
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Urtebrød:

Skyl og hak rosmarin og persille.

Rør gæren ud i en skål med lunkent vand, og tilsæt de 2 slags mel, 2 spsk. olie og salt. Ælt dejen godt sammen i et par minutter, evt. på en røremaskine, og tilsæt krydderurterne undervejs.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Smør muffin­formene med lidt olie, og fordel dejen heri.

Lad bollerne hæve i yderligere ca. 2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Pensl resten af olien på bollerne, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Afkøl på en bagerist.

Stracciatella:

Riv mozzarellakuglerne i små stykker, og rør dem sammen med fløde i en skål. Lad stracciatellaen hvile ca. 30 minutter inden servering.

Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Skyl og hak basilikum. Pil og riv hvidløg fint.

Vend hvidløg, basilikum og tomater sammen med olie, balsamico, salt og peber i en skål. Lad gerne blandingen trække i et par timer, mens urtebrødene hæver.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen med tomatblandingen og evt. lidt ekstra olie.

Servér pastaretten med stracciatella og urtebrød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.