Pirogger med oksekød

En pirog er en bagt dej tilsat sødt eller krydret fyld, lidt ligesom en indbagt pizza. Disse pirogger er med krydret oksekød og smager skønt. Piroggerne er lækre som en lille snack, til aftensmad eller til madpakken.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Sprøde pirogger med oksekød
(4 pers.)

Det skal du bruge til pirogger med oksekød:

Dej: 15 g gær 3 dl vand ½ tsk. salt 120 g speltmel 120 g hvedemel Lidt olivenolie Fyld: 1 løg, hakket 1 spsk. olivenolie 200 g tomater Salt og peber 1 nip chiliflager 1 tsk. sukker 200 g hakket oksekød 5 kviste salvie el. rosmarin Tilbehør: Salat Prøv også: Mexicanske pirogger

Sådan laver du pirogger med oksekød

Dej: Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, speltmel og dernæst hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen glat med lidt olie. Lad den hæve lunt i en halv time. Fyld: Steg løget i olien i en dyb pande. Skær tomaterne i mindre stykker. Steg dem sammen med løget, til det meste af den udtrængende væde er fordampet. Tilsæt salt, peber, chili og sukker. Kom kødet ved og steg det igennem. Tilsæt salvie og smag til med krydderier. Pirogger: Slå dejen ned, del den i 4 dele, som rulles ud til cirkler. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg kødsauce på den ene halvdel af cirklerne. Fold den anden dejdel over og luk piroggerne grundigt. Pensl med lidt olie og bag dem ved 220° i 15-20 min. Servér piroggerne med salat. Prøv også: Indbagt svampefarspakker med appensinsovs

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.