Opskrifter
Pizza med kartofler og trøffelpuré
Fredag, 24. november 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Kartoffelpizza er en sikker vinder! Lav en velsmagende pizza med kartoffelskiver, champignoner, frisk mozzarella, rosmarin, rucola og trøffelpuré.
30 min
1 personer
Pizzabund:
25 g gær
2 dl lunken vand
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 g durummel
275 g hvedemel (Tipo 00)
Kartoffelfyld:
2 kartofler (ca. 150 g i alt)
150 g champignoner
1 lille løg
2 stilke frisk rosmarin
Smør til stegning
1 spsk. trøffelolie
Salt og peber
100 g revet mozzarella
50 g rucola
40 g parmesan
Fremgangsmåde:
Pizzabund:
- Rør gæren ud i lillefingervarmt vand.
- Tilsæt olie, salt, durummel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen i 10-15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt undervejs resten af hvedemelet lidt ad gangen.
- Del dejen i 3 lige store kugler, dæk dem med hvert sit fugtige viskestykke, og lad dem hæve lunt i 1 time (lav fyldet klar imens).
- Tænd ovnen på 250°.
- Brug hænderne til at trykke og hive dejen ud til cirkler, og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir.
Hovedretter
Snydepizza med broccolicreme
Kartoffelfyld:
- Skær kartoflerne i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg dem i en skål med koldt vand i 15 minutter, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Skær champignoner i mindre stykker, hak løget groft, og pluk rosmarin. Steg det hele blødt ved middel varme i en gryde i smør.
- Tag gryden fra varmen, og blend med en stavblender direkte i gryden, så det bliver en ensartet puré.
- Smag til med trøffelolie, salt og peber.
- Fordel svampefyldet på pizzabundene, drys med mozzarella, og læg kartoflerne ovenpå.
- Bag pizzaerne i ovnen én ad gangen i ca. 10 minutter.
- Servér med rucola, parmesanflager og trøffelolie.
Hovedretter
Pasta med stracciatella og urtebrød