Ribeye med brøndkarsesalat
Ingredienser til ribeye med brøndkarsesalat
(2 pers.)
2 entrecote eller ribeye steaks
1 spsk. olivenolie
1 tsk. groft havsalt
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ mild chili
1 tsk. rosa peberkorn
100 g brøndkarse (1 stort bundt)
1 lille radicchiosalat
1 tsk. balsamicoeddike
½ citron
2 spsk. olivenolie
Tilbehør
Stegte kartoffelbåde og salat
Fremgangsmåde til ribeye med brøndkarsesalat
Gnid groft salt på bøfferne, pensl dem med olie og lad dem trække i 20 min., så de mørner og bliver saftige. Pil løg og hvidløg, flæk chilierne og fjern kernerne. Kom løg, chilier, peberkorn, brøndkarsestilke og halvdelen af bladene fra brøndkarsen, halvdelen af radicchiosalaten, eddike, citronsaft og olie i en blender og hak det til en grov masse. Steg bøfferne på en meget varm grillpande 4 min. på hver side og lad dem hvile i 5 min., så varmen kan fordele sig. Anret kødet på varme tallerkner med brøndkarsemassen over. Bland de resterende brøndkarseblade med strimlet radicchiosalat. Servér med kartofler og brøndkarse-radicchiosalaten til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Krydderurtekoteletter med hvidløgskartoffelmos
Bøf bearnaise
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)