Rilette af and
Ingredienser til rilette af and
(3 pers.)
3 andelår
5 peberkorn
1 løg
2 gulerødder
1 kvist timian
2 laurbærblade
1 spsk. salt
1 dl andefedt
5 dl vand
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Kom andelårene i en gryde sammen med peberkorn, løg i kvarte, gulerødder i mindre stykker, timian, laurbærblade, salt og andefedt og hæld vand på, så det netop dækker. Kog andelårene ved svag varme i 2½ time, til kødet falder fra benene. Si væsken fra og gem den. Pil kødet fra benene og pluk det fint. Bland kødet med ca. 3 dl af væsken, til det får en sammenhængende konsistens, og smag det til med salt og peber. Kom riletten i en egnet form og lad den blive helt kold. Server riletten med ristet rugbrød og appelsinsyltede rødbeder til.
Opskrift: Kristina Marckmann
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...