Opskrifter

Rilette af and

Fredag, 14. december 2012af Redaktion
Andelår fra frost er ikke særlig dyre, og de er perfekte til rilette af and, der passer godt på julefrokostbordet

Ingredienser til rilette af and

(3 pers.)

3 andelår
5 peberkorn
1 løg
2 gulerødder
1 kvist timian
2 laurbærblade
1 spsk. salt
1 dl andefedt
5 dl vand

Prøv også: And i rød karry

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Kom andelårene i en gryde sammen med peberkorn, løg i kvarte, gulerødder i mindre stykker, timian, laurbærblade, salt og andefedt og hæld vand på, så det netop dækker. Kog ande­lårene ved svag varme i 2½ time, til kødet falder fra benene. Si væsken fra og gem den. Pil kødet fra benene og pluk det fint. Bland kødet med ca. 3 dl af væsken, til det får en sammenhængende konsistens, og smag det til med salt og peber. Kom riletten i en egnet form og lad den blive helt kold. Server riletten med ristet rugbrød og appelsinsyltede rødbeder til.

Opskrift: Kristina Marckmann

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...