Krydret ris pilaf med stegt kyllingefilet

Rispilaf er den overordnede betegnelse for ris kogt i en form for smagsgiver. Her er det sammen med grøntsager som løg og hvidløg og krydret med garam masala.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Krydret ris pilaf med stegt kyllingefilet
20 min
2 personer
Ris pilaf med kylling
250 g kyllingefilet
2 tsk. indisk garam masala el. karry af god kvalitet
2 løg i skiver
1-2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
150 g basmatiris
4 spsk. smuttede mandler
1 dl persille el. purløg el. en blanding
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingekødet i mindre stykker og brun det i olien i en stor gryde. Tag det op.
  2. Brun løgringene i samme olie, tag dem op.
  3. Brun mandlerne og hvidløgene i skiver og tag dem op.
  4. Kom risen i den sidste rest af olien og rør rundt med garam masala, til det har suget fedtstoffet.
  5. Hæld 4 dl vand ved og tilsæt salt. Læg låg på og skru ned, når det koger. Kog i 8 min. Sluk og vend kødet, hakkede krydderurter, mandler og halvdelen af løget i.
  6. Ved servering pyntes med resten af løgene.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.