Opskrifter

Rullesteg med krydderurter

Torsdag, 1. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Nem og lækker gæstemad: lav rullesteg med krydderurter og rosmarinkartofler

Opskrift på rullesteg med krydderurter

(6 pers.)

1 svineslag
1 bdt. persille
1 stilk rosmarin
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 tsk. hel sort peber
1 tsk fennikelfrø
1 spsk. salt
2 dl vand
Kulør
1 spsk. mel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Fransk æblekage og bagt æblekage med blåbær Nem gløgg Ostesuppe

Rids sværen og hak krydderurterne. Hak løg og hvidløg fint, knus peber og fennikel i en morter og bland det med løg og krydderurter. Krydr kødsiden af slaget med lidt salt og fordel krydderurteblandingen derpå. Rul slaget stramt sammen, bind til med kødsnor og gnid sværen med rigeligt salt.

Læg stegen på en rist med en bradepande med vand under og sæt den i ovnen ved 150° i 2½ time. Vend rullestegen et par gange undervejs og giv eventuelt sværen lidt grill til sidst for at gøre den ekstra sprød. Kog stegeskyen op, rør melet ud i lidt vand og jævn skyen. Tilsæt eventuelt kulør, smag sovsen til med salt og peber og servér med rosmarinkartofler og
fennikelsalt.

Opskrift på rosmarinkartofler

(6 pers.)

1,2 kg små kartofler
1 spsk. andefedt
2 kviste rosmarin
Salt og peber

Vask kartoflerne, kog dem i letsaltet vand i 15 min. og lad dem dryppe godt af. Rist kartoflerne på en varm pande i andefedtet sammen med rosmarin og krydr med salt og peber.



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.