Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto

Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto – en varm og fyldig klassiker med masser af smag.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto
Annonce
1 t
4 personer
Rustik kyllingesuppe med grøntsager og pesto:
4 kyllingelår
11/4 l hønsebouillon
2 porrer
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
100 g frisk grønkål
1 dåse cannellinibønner
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
Til servering:
2 spsk. grøn pesto

Fremgangsmåde:

  1. Kog kyllingelårerne møre i bouillon i ca. 40 minutter.
  2. Skum gerne af undervejs.
  3. Tag kyllingelårene op af gryden, og lad dem afkøle.
  4. Pluk kyllingekødet i mundrette stykker.
  5. Skyl porrerne, og skær dem i skiver.
  6. Rens bladselleri, og skær den i tern.
  7. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
  8. Skyl og rib grønkålen, og hak den groft.
  9. Hæld væden fra bønnerne, skyl dem, og lad dem dryppe af i en sigte.
  10. Steg porrer, bladselleri og gulerødder i olie på en pande i 3-4 minutter, uden at grøntsagerne tager farve.
  11. Vend grøntsagerne i gryden med bouillon, bring suppen i kog, og lad den simre i 5 minutter.
  12. Tilsæt plukket kylling, grønkål og bønner, lun suppen igennem, og smag til med salt og peber.
  13. Top suppen med grøn pesto lige før servering.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.