Saltbagt ørred med grønt og gult
Ingredienser til saltbagt ørred med grønt og gult
(4 pers.)
1 lille regnbueørred på ca. 800 g-1 kg (evt. to hele fiskesider)
Saltdej
800 g groft salt
2 dl vand
Salat
300 g spinat
2 hjertesalater
2 gule peberfrugter
250 g gule cherrytomater
2 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Tilbehør
Flødekartofler
Fremgangsmåde til saltbagt ørred
Rør salt og vand til en jævn grød. Læg ca. halvdelen af saltgrøden som bund i et ovnfast fad og læg den rensede fisk med ben og skind, men uden hoved og hale, over. Dæk fisken med resten af saltgrøden og bag den i ovnen ved 180º i 1½ time. Dejen skal være en hård skal, man blot skal slå hul på. Tag fisken ud af dejen og pil skindet af fisken. Rør en dressing af olie, 1 spsk. citronsaft, salt og peber og vend den i de skyllede spinat- og salatblade. Skær citronskallen i små strimler og kom ca. 1 spsk. i salaten. Rens peberfrugterne, skær dem i tern og skær tomaterne i halve. Vend begge dele i salaten. Servér fisken med salat og flødekartofler til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nem fiskechowder
Skindstegt kulmule med broccolisalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Masser af gode