Skinkeculotte med radicciosalat
(16 pers.)
3½ kg skinkeculotter
Groft salt
4 bundter timian
4 usprøjtede citroner
2 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
12 porrer
2 bundter bladselleri
2 kviste rosmarin
Lidt stødt, tørret chili
2 dl hvidvin
3 fed hvidløg
3 dl bouillon
5 æg
500 g hytteost
Salt og peber
1 bundt hakket, bredbladet persille
radicciosalater
3 agurker
150 g græskarkerner
500 g cherrytomater
2 æbler
½ dl citronsaft
1 dl nøddeolie
Salt og peber
Begynd med porre/sellerifadene. Steg løg i olie, skær porre i ringe og steg dem ved middelvarme, kom chili, bladselleri i små måner, rosmarinblade og hvidløg i skiver ved og kog ind med vin og bouillon. Kommes i ovnfaste fade. Rør hytteost med salt, peber og hakket persille og æg. Hæld over og sæt i ovnen ved 200° i 30 min. Tag ud. Sæt saltede culotter i ovnen ved 250° i 10 min. Tag dem ud og drys med timian, revet citronskal og peber og hæld citronsaft og lidt vand i bunden. Steg færdig i 20-25 min. til de er akkurat gennemstegte. Skær ud på tværs af kødfibrene og server med skysovsen, der smages til. Salaten laves af strimlet radiccio, agurker i halvmåner, kerner, halve tomater og små stykker af æble vendt i en dressing af citronsaft, nøddeolie, salt og peber.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalvefilet med flødekartofler
Nakkefilet i øl
Små chorizo snacks og kold fennikelsuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)