Skipperlabskovs
(4 pers.)
30 min. + 11/2-2 timer i gryden
600 g kalvebryst/ småkød i tern
1 kg kartofler, let melede
½ selleriknold
1 pastinak
1 persillerod
3 laurbærblade
Lidt peberkorn
1 l grønsagssuppe el. kødsuppe
Salt, peber og purløg
Tilbehør
Rugbrød, sennep, syltede rødbeder og evt. revet peberrod
Kog kødet i suppen og skum af. Skræl kartofler og grønsager og skær dem i tern. Læg laurbær og peber i en lille pose (evt. tepose), så de ikke smuldrer ud i suppen. Kom krydderier og grønsager op til kødet i suppen og kog for lav varme under låg i 1½ -2 timer. Den må ikke blive for tyk, så hold øje med væskemængden og tilsæt evt. mere vand. Fisk posen op og smag til med salt og peber. Lad det lige koge lidt fastere end suppe uden låg, drys med purløg og server med tilbehør.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Små kødboller med rodfrugtsalat
Klassisk mad