Spaghetti bolognese
Ingredienser til spaghetti bolognese
(1 pers.)
350 g oksekød
1 spsk. olie
1 løg
2 gulerødder
1 stængel bladselleri
2 hakkede chili
1 ds. flåede tomater
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
1 knsp. peber
250 g pasta
Fremgangsmåde til spaghetti bolognese
TIP
Variation er godt, også når det gælder pålæg, så køb flere forskellige typer skiveskåret pålæg og frys det i portioner med et par skiver af hver slags. Pakkerne kan holde sig på køl i tre dage, fra de er tøet op.
Hak løg og selleri fint og riv gulerødderne. Brun oksekødet sammen med løg, selleri og gulerødder i olien. Tilsæt flåede tomater, chili, oregano, salt og peber og lad retten koge godt igennem. Kog spaghettien i letsaltet vand, til den er al dente (dvs. bidefast. Kogetiden varierer efter arten af pasta. Se altid på posen). Servér spaghettien med 1/3 af kødsovsen og køl el. frys resten i to portioner, så kan den nemt bruges til lasagne, pizza el. endnu en gang spaghetti bolognese.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Solopizza med spinat og skinke
Lynstegt kylling med peanuts
Fisk med bønnerisotto
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)