Sprødstegt hvilling med kartoffelsalat
Ingredienser til sprødstegt hvilling med kartoffelsalat
(2 pers.)
300 g små, nye kartofler
2 stk. hvillingfiléter el. lign. med skind
1 spsk. hvedemel
2 spsk. olivenolie
70 g panchetta eller coppa i tynde skiver
1 lille bdt. bredbladet persille
2 blodappelsiner
2 små skalotteløg
1 tsk. rosa peberkorn
Salt og peber
2 forårsløg
1 hjertesalathoved
Fremgangsmåde
Skyl kartoflerne godt og kog dem i 6 min. Rist panchettaen i ovnen ved 200º i ca. 8 min., til det er sprødt. Skræl appelsinerne, fjern hinderne og skær filetérne fri. Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål med appelsinfiléterne, groft salt og knuste, røde peberkorn. Skyl og snit salat og forårsløg og kom dem i appelsinblandingen. Vend fisken i mel, salt og peber og steg dem gyldne med den længste stegetid på skindsiden, så den bliver sprød. Halvér evt. kartoflerne og steg dem på en anden pande med persilleblade. Vend dem varme og sprøde i appelsinsalaten. Anret med kartoflerne i bunden og fisken øverst.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Søtunge med nye kartofler og smørsovs
Rødfisk med harissa og citroncouscous
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)