Opskrifter
Stegt torsk med persillepesto og broccolisalat
Onsdag, 28. oktober 2009Opdateret 13. majaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du altså en lækker middag med fisk og spændende tilbehør! Broccolisalaten giver et sprødt element på tallerknen sammen med den dejlige fisk.

45 min
4 personer
Torskefilet med ovnbagte kartofler
4 stk. torskefilet a 150-200 g
20 g smør
Salt og peber
1 kg kartofler
Persillepesto
1 lille bdt. persille
40 g hasselnødder
½ skalotteløg
3-4 spsk. olivenolie
Salt og peber
Broccolisalat
1 buket broccoli
2-3 spsk. soltørrede tranebær
2-3 spsk. græskarkerner
3 spsk. cremefraiche krydret med persille, salt og peber
Fremgangsmåde
- Begynd med kartoflerne. Skrub dem, skær i både og bag i ovnen ved 210° i 35 min.
- Blend persille, olie, løg, nødder, salt og peber.
- Damp broccolien i buketter og vend dem med krydret cremefraiche. Drys med tranebær og kerner.
- Steg torsken på skindsiden i 4 min. i smør. Læg torskefileterne oven på kartoflerne og stil i ovnen i 2 min. Drys med salt og peber og pynt med en klat pesto.
- Server resten af pestoen til og dyp kartoffelbådene heri. Server med salat.

Hovedretter
Rødfisk med harissa og citroncouscous

Sund mad
Torskefilet i fad på bund af lækre grøntsager