Opskrifter

Stegt torsk med persillepesto og broccolisalat

Onsdag, 28. oktober 2009Opdateret 13. majaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du altså en lækker middag med fisk og spændende tilbehør! Broccolisalaten giver et sprødt element på tallerknen sammen med den dejlige fisk.
45 min
4 personer
Torskefilet med ovnbagte kartofler
4 stk. torskefilet a 150-200 g
20 g smør
Salt og peber
1 kg kartofler
Persillepesto
1 lille bdt. persille
40 g hasselnødder
½ skalotteløg
3-4 spsk. olivenolie
Salt og peber
Broccolisalat
1 buket broccoli
2-3 spsk. soltørrede tranebær
2-3 spsk. græskarkerner
3 spsk. cremefraiche krydret med persille, salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Begynd med kartoflerne. Skrub dem, skær i både og bag i ovnen ved 210° i 35 min.
  2. Blend persille, olie, løg, nødder, salt og peber.
  3. Damp broccolien i buketter og vend dem med krydret cremefraiche. Drys med tranebær og kerner.
  4. Steg torsken på skindsiden i 4 min. i smør. Læg torskefileterne oven på kartoflerne og stil i ovnen i 2 min. Drys med salt og peber og pynt med en klat pesto.
  5. Server resten af pestoen til og dyp kartoffelbådene heri. Server med salat.