Svinekotelet i æblecidersovs med mos
(2 pers.)
45 min.
20 g smør
2 store svinekoteletter
1 løg, pillet og hakket
2 skiver bacon
3 dl æblecider
2 dl hønsebouillon
2 syrlige æbler
2 kviste timian
½ dl piskefløde
200 g melede kartofler, skrællet og i tern
200 g selleri, skrællet og i tern
20 g smør
Salt og peber
½ dl piskefløde
Brun koteletterne i smørret på begge sider efter, at de er drysset med salt og peber. Tag dem op og sauter løg og små stykker bacon i 5 min. Tilsæt cider og bouillon og bring i kog. Kom æbler, timian og koteletter i gryden eller kom det hele i et ovnfast fad og stil i ovnen ved 200° i 15 min. Kog imens kartofler og selleri i usaltet vand og mos det efterfølgende med smør og fløde. Smag til med salt og peber. Anret kotelet på mosen og hæld æblesovsen over. Pynt med timian.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Farseret kalkunbryst
Røget culotte med spinatfad
Lammekoteletter med varm rosenkålssalat
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)