Tomat-chili syltetøj

Der er så mange komsammener i julen, og noget af det bedste er i god tid at lave nogle små hjemmelavede glas med noget, der passer godt til julemaden. Her er et par bud, der kan erstatte den evindelige julestjerne som værtindegave
Af
af Redaktion

(4 glas)

3 dåser flåede, hele cherrytomater
500 g mørk farin
1 tsk. blandede peberkorn
5 små peperonchino
2 tsk. groft salt
3 spsk. citronsaft
6 spsk. hvidvinseddike

Hæld væden fra tomaterne (gem den koldt) og hak dem groft. Rør dem med sukker og lad det trække natten over. Knus peberkornene i en morter, knus også peperonchinoen. Kom alle ingredienser i en stor, dyb pande og lad det simre i 1 time under låg. Pas på, det ikke bliver for tørt. Hvis det truer med at tørre ud, kan lidt af tomatvæden hældes ved. Hæld det i skoldede, atamonskyllede glas, og når det er afkølet, lukkes til. Kan holde 2 måneder i køleskabet. God til oste, til stegt, mørkt kød og som del af tapastallerkner.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

BYG DIT EGET KAGEHUS

Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Peberfrugt-chili marmelade
Andeconfit
Surkål

Få tjek på al julemaden her...










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.