Tomatsuppe med croutoner

En let og lækker suppe
Af
af Redaktion

(4 pers.)
25 min.

2 gulerødder
1 kg tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
5 dl bouillon
2 tsk. salt
Tabasco
4 skiver hvedebrød
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 fed presset hvidløg
1 dl hakket persille

Skræl gulerødderne og skær dem og tomaterne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg og svits dem i smørret. Tilsæt gulerod, tomat, bouillon og salt og lad det koge under låg i 15 min. Skær brødet i tern og rist dem i olien sammen med hvidløg og salt. Lad de sprøde brødtern køle af på et stykke køkkenrulle. Blend eller purér suppen gennem en sigte, til den er helt glat, og smag til med salt, peber og tabasco. Server suppen med croutoner og hakket persille.

Madopskrift: Kristina Marckmann


JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Enkel fiskesuppe
Laksesuppe med chili og ingefær
Gule ærter




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.