Opskrifter

Tre fyldige middagssalater

Mandag, 12. maj 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Salat er andet end tilbehør, det kan sagtens være et måltid i sig selv, hvis du kommer lidt mættende i, måske resterne fra aftensmaden.

Her får du opskrifter på:

  • Roastbeef-salat
  • Sprød kyllingesalat
  • Makrelsalat med agurk

SE OGSÅ: 15 x svinemørbrad - Svinemørbrad er god gæstemad og meget ofte på tilbud. Her får du 15 opskrifter på lækre retter med svinemørbrad.
Opskrift på roastbeef-salat

(4 pers.)

400 g små, nye kartofler
1 rødbede
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
200 g sukkerærter
250 g oksefilet, evt. en rest
1 rødløg
1 hoved- el. hjertesalat

Dressing
½ dl cremefraiche 18%
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. friskrevet peberrod

Fremgangsmåde til roastbeef-salat

Kog kartoflerne i ca. 15 min., til de er netop møre. Kog rødbeden i 30 min., til den mør. Skær kartoflerne i halve og rødbeden i skiver og vend dem med salt, peber og olie. Damp sukkerærterne i 30 sek. og vend dem i kartoffelblandingen. Steg kødet, så det er rosa i midten, og skær det i skiver. Pil løget og skær det i skiver. Vend begge dele i kartoffelblandingen. Anret blandingen på skyllede salatblade på et fad. Rør dressingen sammen og servér den til salaten.

Opskrift på kyllingesalat

(2 pers.)

2 kyllingebryster med skind men uden ben
Salt og peber
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
2 grønne courgetter
100 g friskbælgede ærter
2 kviste dild
1 håndfuld salat

Fremgangsmåde til kyllingesalat

Pil skindet af kyllingebrysterne, læg det på en plade med bagepapir og drys med salt. Rist det i ovnen ved 225º i 15 min., til det er helt sprødt. Gnid kyllingefileterne med olie, salt og peber og grillsteg dem ca. 15 min. på en grillpande. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Halvér citronen. Skyl courgetterne og skær dem i grove stykker. Steg courgetterne i olie på en pande og drys med salt og peber. Sæt den halve citron ned i panden på skærefladen. Skru ned, når courgetterne har taget farve, og kom hvidløgene ved. Vend blandingen med ærter, salat og dild. Skær kyllingestykkerne i mundrette bidder og kom dem i salaten sammen med citronsaft og fintrevet skal. Drys med dild
og det sprøde kyllingeskind.

Opskrift på makrelsalat med agurk

(2 pers.)

125 g quinoa
4-5 kviste persille
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
½ broccoli
¼ agurk
1 skalotteløg
2 røgede makrelfileter
50 g frisk spinat
1 æble
1 spsk. sesamfrø

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til makrelsalat

Kog quinoaen ca. 15 min. i letsaltet vand, hæld vandet fra og bland den med hakket persille. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og hæld det over quinoaen. Del broccolien i buketter og damp dem let i lidt vand i 2 min. Hæld vandet fra og kom broccolien i quinoaen. Skær agurken i små tern, skær løget i tynde ringe og pluk makrellen i store stykker uden ben. Vend makrel, agurk, løgringe og skyllet spinat i quinoaen. Skær æblet i både og fordel dem over salaten og drys med sesamfrø.

Tip: Quinoa, er proteinholdige korn lignende frø, der kan købes i supermarkederne.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.