Opskrifter

Vegetarlasagne med røde linser og friske grøntsager

Søndag, 18. maj 2025Opdateret 1 time sidenAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Vegetarlasagne med røde linser kombinerer friske grøntsager, proteinrige linser og en fyldig tomatsauce i en lækker, sund ret.
1 t og 10 min
4 personer
Vegetarlasagne
1 løg
1 fed hvidløg
300 g gulerødder
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
1 spsk. herbes de Provence
2 spsk. tomatpuré
125 g tørrede røde linser
2½ dl grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
1 dl piskefløde
1 håndfuld frisk timian
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. sukker
Salt og peber
9 lasagneplader
400 g hytteost
100 g revet cheddar
Til servering
1 håndfuld frisk timian
Evt. blandet grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Riv gulerødder.
  3. Steg løg og hvidløg i olie i 2-3 minutter.
  4. Tilsæt paprika, herbes de Provence og tomatpuré, og steg i 2 minutter.
  5. Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomat­er, fløde, gulerødder og timian, og lad saucen simre ­under låg i ca. 20 minutter.
  6. Smag til med eddike, sukker, salt og peber.
  7. Tænd ovnen på 200°.
  8. Fordel et tyndt lag tomat­sauce i bunden af et ovnfad.
  9. Læg lasagne­plader ovenpå, og fortsæt med tomatsauce, lidt hytteost og lasagneplader ved hvert lag.
  10. Slut af med hytteost.
  11. Bag lasagnen i 20 minutter.
  12. Drys med cheddar, og bag lasagnen i i ca. 15 minutter.
  13. Lad lasagnen hvile i 10 minutter.
  14. Pynt med timian, og servér evt. med en grøn salat.