Opskrifter

Vildand med portvins­svesker og julesalat

Fredag, 8. november 2013af Redaktion
Vild med and!

Ingredienser til vildand med portvins­svesker og julesalat

(4 pers.)

2 dobbelte vildandebryster på ben
20 svesker
¾ dl portvin
Salt og peber
1 spsk. olie
2 spsk. flormelis
4 spsk. æble­cider­eddike
2 dl ande- el. vildtbouillon
Saucejævner
1 tsk. ribsgelé


Tilbehør
Små kartofler og fine, grønne ærter

Fremgangsmåde til vildand med portvins­svesker og julesalat

Skyl ænderne, hvis de er blodige, og tør dem af. Udblød sveskerne en times tid i portvinen. Gnid andebrysterne med salt og peber og brun dem i olie i en dyb pande eller gryde, der kan gå i ovnen. Læg sveskerne under kødet. Kog flormelis og vineddike i en gryde, til det er gyldent og let karamelliseret. Hæld denne blanding over ænderne sammen med bouillon. Lad dem simre ca. 25 min. ved 225°. Tag dem ud og lad dem trække, mens saucen koges færdig. Tag ænder og svesker op og hold det varmt. Skum fedtet af skyen og hæld den i en lille gryde. Varm skyen op og jævn evt. med saucejævner. Smag saucen til med gelé, salt og peber. Skær brystfiléterne fra benet og skær dem i tynde skiver.

Tip: Kan også laves med vildandebryst uden ben. Så er stegetiden i ovnen 10-15 min.
Pak alufolie om pandens håndtag, hvis det ikke kan tåle ovnvarme.


Ingredienser til appelsin­julesalat

(4 pers.)

3 appelsiner
2-3 julesalat


Dressing
¾ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
2 tsk. sukker
1 tsk. dijon­sennep

Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinkødet i små tern. Snit julesalaten i tynde skiver.

Dressing: Pisk ingredienserne sammen og lad dem syrne på køkkenbordet et par timer eller i køleskab natten over. Bland appelsin og julesalat og hæld den cremede dressing over.

Tip: Salaten kan tilsættes hakkede valnødder.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Sprød kålsalat med lune andelår
Gås med timiankartofler


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop